Meggyes linzertorta
Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézség: nehéz
Hozzávalók:
Linzertészta
30 dkg liszt1
0 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 tojás
Töltelék
30-40 dkg meggy (ha befőtt, akkor lecsepegtetve)
1,5 dl víz (lehet a befőtt saját leve is, akkor kevesebb cukor is elegendő)
10 dkg cukor
6 dkg keményítő
5 dkg Rama
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral és a Ramaval elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztából lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk, majd kibéleljük vele a piteformát. A túlnyúló részeket levágjuk, összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és szíveket és csillagokat szúrunk ki belőle. Ezeket külön megsütjük, és ezekkel díszítjük majd a pite tetejét. A piteformába fektetett tészta alját villával megszurkáljuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
2.A meggyet egy lábasban 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároljuk, de maradjon darabos, ne főzzük szét. A maradék vizet a keményítővel elkeverve a meggyre öntjük, jól besűrítjük, végül a Ramat is belekeverjük. A kész tölteléket a kisült tésztára halmozzuk, majd rátesszük a kisült szívecskéket és csillagokat. A formában hagyjuk kihűlni, ezután kivehetjük.