SÜTILANDIA

Tökéletes receptek összefoglalása.

Meggyes linzertorta

Elkészítési idő: 50-60 perc

Nehézség: nehéz

Hozzávalók:

Linzertészta

30 dkg liszt1

0 dkg porcukor

20 dkg Rama

1 tojás

Töltelék

30-40 dkg meggy (ha befőtt, akkor lecsepegtetve)
1,5 dl víz (lehet a befőtt saját leve is, akkor kevesebb cukor is elegendő)
10 dkg cukor
6 dkg keményítő
5 dkg Rama

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral és a Ramaval elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztából lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk, majd kibéleljük vele a piteformát. A túlnyúló részeket levágjuk, összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és szíveket és csillagokat szúrunk ki belőle. Ezeket külön megsütjük, és ezekkel díszítjük majd a pite tetejét. A piteformába fektetett tészta alját villával megszurkáljuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
2.A meggyet egy lábasban 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároljuk, de maradjon darabos, ne főzzük szét. A maradék vizet a keményítővel elkeverve a meggyre öntjük, jól besűrítjük, végül a Ramat is belekeverjük. A kész tölteléket a kisült tésztára halmozzuk, majd rátesszük a kisült szívecskéket és csillagokat. A formában hagyjuk kihűlni, ezután kivehetjük.
Meggyes linzertorta

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 4
Össz.: 3 089

Látogatottság növelés
Oldal: Meggyes linzertorta
SÜTILANDIA - © 2008 - 2024 - sutilandia.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »