SÜTILANDIA

Tökéletes receptek összefoglalása.

Almás-fahéjas márványkuglóf

Elkészítési idő: 35-40 perc

Nehézség: nehéz

Hozzávalók:

12-16 szelethez

50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag dr. Oetker Sütőpor
csipet só
1 kis citrom reszelt héja
8 dkg méz
4 tojás
25 dkg Rama olvasztva
1 dl tej

Fahéjas rész

2 darab alma
1 evőkanál őrölt fahéj
1 kávéskanál kakaópor

Bevonat

20 dkg forró baracklekvár
1 tojásfehérje
20-25 dkg porcukor (egy kisebb tojásfehérjéhez elegendő)
1 kiskanál citromlé
1 teáskanál fahéj (a szóráshoz)

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a citromhéjat egy tálban elkeverjük, a mézet a tejjel, a tojásokkal és a Ramaval elkeverve a száraz anyagokhoz öntjük, majd simára keverjük. A masszát elfelezzük, az egyik felét egy másik tálba szedjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, majd a fahéjjal és a kakaóval együtt a tészta egyik felében elkeverjük. A kuglófformát kikenjük, kilisztezzük, az almás és a sima masszát felváltva beletöltjük. Egy kanállal kissé összekeverjük, márványozzuk. Először 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, míg szépen megemelkedik, majd 160 °C-ra mérsékeljük a hőt, és készre sütjük a kuglófot. Tűpróbával ellenőrizzük. A langyosra hűlt kuglófra ecsettel rákenjük a forró baracklekvárt. A mázhoz a tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral, citromlével, sűrű mázat kapunk. A kihűlt, baracklekvárral bevont kuglófra csurgatjuk, elkenjük. A máz tetejét meghintjük a fahéjjal.

 

Almás-fahéjas márványkuglóf

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 1
Havi: 10
Össz.: 3 085

Látogatottság növelés
Oldal: Almás-fahéjas márványkuglóf
SÜTILANDIA - © 2008 - 2024 - sutilandia.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »